Президентът на САЩ Доналд Тръмп отхвърли твърденията за непристойно поведение, отправени от жена, която твърди, че той я целунал насила, когато е работила на рецепцията в Тръмп тауър в Ню Йорк преди около 12 години, предадоха световните агенции.

Рейчъл Крокс спомена за посегателството за първи път по време на кандидатпрезидентската кампания в САЩ през 2016 година. Тя е една от десетината жени, обвинили досега Тръмп в непристойно поведение. През 2017 г. тя разказа в телевизионна програма, че е била шокирана от случилото се.

Сега в. "Вашингтон пост" отново съобщи за твърденията на Крокс на първа страница и това породи отговор в туитър от страна на президента.

"Жена, която не познавам и която, доколкото си спомням, никога не съм срещал, е на ЧЕЛНАТА СТРАНИЦА на фалшивите новини на "Вашингтон пост", твърдейки, че съм я целунал (и то за цели две минути) в лобито на Тръмп тауър преди 12 години", написа Тръмп. 

И добави в друг туит:

"Нищо такова не се е случвало! Кой ще направи това на обществено място при охрана на живо?", визирайки работещите охранителни камери за наблюдение в лобито на Тръмп тауър.

Последва още:

"Това е още едно фалшиво обвинение."

И заключи:

"Защо "Вашингтон пост" не пише за жените, които приемат пари, за да измислят истории, които ме засягат? Една от тях си уреди така връщането жилищния заем."