Григор Димитров отложи завръщането си на корта след успеха на "Уимбълдън" в началото на месеца и кратката почивка след това. Тенисистът ни отказа участие в турнир във Вашингтон от сериите "Мастърс 500". 

23-годишният българин е пипнал грипен вирус по време на ваканцията си, която изкара в няколко курорта по света. Той има възпаление на синусите и това му е попречило да участва в надпреварата. 

Григор беше поставен под номер три в основната схема. Той щеше да пропусне първия кръг и да срещне във втория или американеца Доналд Йънг, или квалификант.

Големият печеливш от отказването на Гришо е французинът Жулиен Бенето. Той беше първият непоставен в схемата, а сега вече е номер 16. А след като няма да участва във Вашингтон, Димитров изпусна възможността да подобри още повече класирането си в световната ранглиста на АТР. Той остава на деветата позиция, която извоюва още след "Уимбълдън". 

Контузеният Хуан Мартин дел Потро (Аржентина) е осми в ранглистата и все още не участва в турнири. Разликата между него и Гришо е само 90 точки и те можеха да бъдат наваксани още тази седмица.