"Манчестър Юнайтед" се добра до 0:0 като гост на "Севиля" в първи осминафинал от Шампионската лига. Основна заслуга за липсата на гол в мрежата на английския тим има испанският вратар Давид де Хеа, който се отличи със страхотни спасявания.

Домакините имаха предимство и създадоха не малко голови ситуации, които пропиляха. Попречи им и Де Хеа, отново демонстрирал, че е може би най-добрият на своя пост в света в момента.

Резултатът все пак оставя равни шансове за съперниците на ответния сблъсък на "Олд Трафорд" през март.

Жозе Моуриньо отново остави на скамейката голямата си звезда Пол Погба, с когото е в конфликт. Все пак французинът влезе като смяна на контузилия се Андер Ерера още в началото. Но пак не показа защо "Юнайтед" плати за него 105 милиона евро през лятото на 2016 г.

"Червените дяволи" играят трудно в Испания, така беше и снощи. Те почти не застрашиха андалусийците, а в същото време имаха много работа в защита.

В другия мач от снощи "Шахтьор" (Донецк) обърна "Рома" и спечели с 2:1 у дома. Двубоят, традиционно за украинския гранд, се игра на стадиона на "Металист" в Харков.

Дженгиз Юндер откри за италианците в 41-ата минута. След почивката обаче "Шахтьор" заигра силно. Фекундо Ферейра изравни в 52-ата, а в 71-ата Фред, който е спряган за "Манчестър Сити" от лятото, донесе минимален, но ценен успех за "миньорите".

Страхотни спасявания имаше вратарят на "вълците" Алисон. 

Предстои интересен реванш, в който шансовете на пръв поглед са на страната на "Рома", но "Шахтьор" не е за отписване.

А вече се изиграха всички първи осминафинали в Шампионската лига.