"Лудогорец" отпадна от турнира Лига Европа след загуба и във втория мач от 1/16-финалите срещу гранда "Милан" - 0:1 на стадион "Сан Сиро".

Общият резултат от двете срещи е 0:4.

Фабио Борини вкара единствения гол в 21-вата минута, като засече топката след пробив и центриране на Патрик Кутроне отляво.

"Орлите" се представиха добре, те отстъпиха пред съперник, който на този етап ги превъзхожда. На почти празния си стадион "Милан" игра толкова, колкото да му позволи да спечели минимално и да продължи в следващата фаза.

Днес "росонерите" бяха без някои от титулярите си, треньорът Дженаро Гатузо даде шанс на млади футболисти и резерви.

Отново може да се направи изводът, че "Лудогорец" два месеца не е играл официални срещи - за разлика от "Милан". Това пролича. Отделно разликата в нивото между Серия А и Първа лига е значително.

Италианският колос, който страда през последните години, но си остава марка, не подцени българския си съперник. Видно е, че отборът ще опита да спечели турнира, тъй като това е по-лесният начин да се добере до Шампионската лига от следващия сезон, отколкото от първенството си.

"Лудогорец" вече се настройва само за родния шампионат, където го чака тежка битка с ЦСКА-София. Като цяло тимът заслужава висока оценка за представянето си в Европа - отново прескочи групата си, както и през 2016 г.

Днес "зелените" бяха равностойни на "Милан" през по-голяма част от срещата, особено след почивката. Те имаха ситуации за гол. Не успяха да отбележат попадение за 180 минути, но това не е срамно срещу един от най-титулуваните клубове на Стария континент.