На спешна среща за смазване на "скърцанията" в управляващата коалиция се събраха в парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров, на НФСБ Валери Симеонов и зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов отсъства.

Тя идва само ден след като Сидеров обвини Цветанов в опити за всяване на разкол в коалицията "Обединени патриоти", партньор на ГЕРБ в управлението. Сидеров посочи, че в коалицията има "скърцания", които той се опитвал да изглади, но Цветанов и новоизлюпеният политик - вицепремиерът Симеонов, играели ва банк.

От седмици Симеонов обикаля телевизионните студиа и се оплаква от колагите си от ВМРО, които провеждали агресивна медийна политика и така се чувал само техният глас, но не и този на НФСБ. Вицепремиерът нападна и лидера на "воеводите" Каракачанов за предложението му за референдум за Истанбулската конвенция и се отрече от думите на Сидеров, че ако тя бъде ратифицирана, ОП ще напуснат управлението.

На влизане в парламента Валери Симеонов се спря за кратък коментар. На подхвърлянията на Сидеров да си сменят управленските места - вицепремиер и председател на парламентарна група, Симеонов посочи:

"На мен нищо не ми тежи. Аз съм минал през много работи, много дейности съм извършвал, особено в частния бизнес. Работил съм под голямо натоварване. Но за смяната няма никакъв проблем. То тази смяна не е въпрос на наше решение, на двамата. Нали знаете, че има процедури, минава през Народното събрание и т.н.”

Вицепремиерът посочи, че не иска смяната на Сидеров като лидер на ПГ. 

Очаквайте подробности!