"Какво ви е развълнувало толкова? Ние сме длъжни да се срещаме. Ние имаме коалиционни отношения, трябва даже по-често да се срещаме."

Така лидерът на "Атака" и на ПГ на "Обединените патриоти" Волен Сидеров посрещна вълната журналистически въпроси след продължилата час и половина среща между него, вицепремиера и съпредседател на ОП Валери Симеонов и дясната ръка на Борисов - лидера на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Цветанов и Сидеров влязоха в остри пререкания през последните дни, затова срещата бе видяна като опит да се облекчи напрежението в управляващата коалиция, покачило се особено след няколко конфликтни за двете формации теми от последните седмици.

Валери Симеонов не коментира - той си тръгна само с думите "объркан съм" към журналистите.

"Може ли да ви покажа нещо?", попита пък Цветан Цветанов.

Какво показа не стана ясно заради тълпата журналисти, затова той поясни - стиснали си ръцете със Сидеров. На въпрос как прави това, след като лидерът на "Атака" го нарече "бивш комунист от МВР", Цветанов отсече:

"Никога не съм бил комунист и затова не съм се почувствал засегнат."

Волен пък се пошегува:

"Бил съм заблуден, само комсомолец е бил, не комунист. Ама и аз съм бил комсомолец."

И заяви, че се надява по-често да има такива работни срещи, да се обсъждат проблемите и така ще е по-добре в коалицията. И продължи към залата. Цветанов остана, за да отговори на въпросите.

"Засега нямаме никакви проблеми и работим. Нямаме разминавания, имаме различни мнения", повтори еднообразната си мантра от последните месеци той.

И разказа как вчера се срещнали със Сидеров на "прекрасното мероприятие - завръщането на Вежди Рашидов" ("Завръщане" е озаглавена изложбата на бившия министър на културата и депутат от ГЕРБ Рашидов, открита снощи в галерия "Сан Стефано" - бел.ред.). И се уговорили да пият едно кафе днес. Валери Симеонов пък дошъл да слуша втора точка в залата днес и така попадна на тях в кабинета на Сидеров.

Двамата не коментирали Истанбулската конвенция. Сидеров отказа да потвърди дали ултиматумът на "Обединените патриоти" срещу конвенцията важи и дали наистина биха излезли от коалицията при ратифицирането й.