Районната прокуратура във Варна започна досъдебно производство за палеж на приют за животни, съобщи агенция "Фокус". Имотът в местността Боровец край града е стопанисван от организацията "Анимал хоуп Варна", а сигнал за престъплението е подаден на 21 февруари (сряда) късно вечерта.

"Едничката истина е... че в момента всички преживяваме най-големите кошмари в живота си...", написаха от организацията във фейсбук.

Загинали са две кучета, а други две са тежко ранени и лекари от ветеринарна клиника се борят за живота им. От "Анимал хоуп Варна" спешно търсят приемни домове на оцелелите кучета, защото приютът е негоден за обитаване, и финансова помощ за лечението на ранените. Как да им помогнете може да видите тук.

Заподозреният е заплашвал членове на организацията от месеци. Те са подали повече от 10 жалби в полиция и прокуратура, пише на страницата им във фейсбук.

Варненската прокуратура се опитва да установи кой е извършителят. Назначени са пожаро-техническа и ветеринарномедицинска експертиза.