Италианска баба стана известна във Фейсбук, след като в понеделник млада жена публикува нейна снимка от летището.

"Това е баба ми Ирма - едно 93-годишно момиче, което днес тръгна за Кения. Не в туристическо селище, където да я тачат и обслужват, а в село на деца, в сиропиталище. Показвам ви тази снимка, за да видите защо вярвам, че винаги трябва да имаме малко безумие, за да живеем и не само да оцеляваме. Погледнете я.... кой би я спрял? Обичам я", пише Елиза Костро.

Елиза не била на летището, за да изпрати баба си. Майка й й пратила снимките и се почувствала толкова горда, разказва тя пред италианския "Република", че ги публикувала в социалните мрежи. От началото на седмицата досега постът е споделен над 16 хиляди пъти, и има близо 60 000 харесвания.

Баба Ирма остава вдовица на 26, с три деца. Губи едно от тях рано. Започнала да помага на двойка в родното си село Виченца, които посещавали Кения всяка година за месец. Тази година обаче решила, че не е достатъчно само да праща пари и решила да отиде с тях. По план престоят й там ще е 3 седмици, но според Елиза, е напълно възможно да остане - "като знам голямото й сърце и енергията й".