"Манчестър Сити" спечели първият от три възможни трофея този сезон - Купата на лигата, носеща името "Карабао". На финала на стадион "Уембли" лидерът във Висшата лига не остави шанс на "Арсенал" - 3:0.

Това е първо отличие за Пеп Гуардиола в Англия. Арсен Венгер пък не успя да прибави единствената купа, която му липсва в родината на футбола.

А "Манчестър Сити" си осигури най-малко дубъл този сезон, тъй като е почти сигурен шампион на Англия. А като се има предвид класата на тима, е и фаворит за триумф в Шампионската лига.

Купите можеха и да са четири, което би бил уникален рекорд, но в началото на седмицата "гражданите" сензационно отпаднаха с 0:1 в турнира за купата на Футболната асоциация.

Тази вечер на "Уембли" Серхио Агуеро даде аванс на "гражданите" в 18-ата минута, като донякъде куриозното е, че асистенцията е за вратаря Клаудио Браво. Стражът изрита топката, тя тупна зад Шкодран Мустафи и аржентинецът прехвърли Давид Оспина - 1:0.

Агуеро побутна Мустафи, но в случая "топчиите" трябва да винят повече себе си за грешката в отбраната, отколкото съдията, че не е отсъдил нарушение.

Шансът на "Арсенал" бе първи да открие резултата, но малко преди това новото попълнение Обамеянг не успя да реализира на метри от голлинията.

След почивката "Сити" бързо реши мача. В 58-ата Венсан Компани удвои, а в 65-ата Давид Силва бе точен за 3:0. До края срещата се доиграваше.

По-рано днес "Манчестър Юнайтед" обърна "Челси" с 2:1 в дербито на 28-ия кръг във Висшата лига. Уилиан откри за гостите, но малко след това Румелу Лукаку изравни.

15 минути преди края влезлият като смяна Джеси Лингард вкара за 2:1.

Води "Манчестър Сити" със 72 точки (и мач по-малко), следван от "Юнайтед" - 59, "Ливърпул" - 57, "Тотнъм" - 55, "Челси" - 53, "Арсенал" - 45 и т.н.