Сигнал за агресия на пътя в Казанлък бе изпратен до големите телевизии. Запис показва как двама шофьори се разправят в града и се заплашват взаимно с метална тръба и бухалка.

Инцидентът е станал малко след 16 ч. вчера.

От кадрите от охранителната камера се вижда как възрастен мъж слиза от кола и отива да се разправя с друг шофьор. Възрастният излиза с предмет, приличащ на бухалка. След малко обаче младият му опонент се връща с тръба и започва да удря другия шофьор, чупейки стъклото на колата му.

Младият е с възстаричък мерцедес, а другият - с малолитражка от рода на VW поло.

Водачът не е пострадал сориозно. Нападателят 32-годишен и е задържан до 24 часа, става ясно от съобщението на полицията:

В 16.13 часа вчера в РУ-Казанлък бил получен сигнал за инцидент на кръстовището на  бул. "23-ти пехотен Шипченски полк" и ул. "Пушкин".  Веднага на място бил изпратен полицейски екип, който установил, че след засичане е възникнал скандал между 32-годишен шофьор на лек автомобил „Мерцедес“ и 65-годишен водач на “Фолксваген". По първоначални данни по-младият мъж е взломил с метална тръба предното ляво стъкло на фолксвагена, ударил в лицето опонента си и напуснал местопроизшествието.

В рамките  на предприетите оперативно-издирвателни действия извършителят е установен и задържан с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано бързо производство по чл. 325, ал. 3 от НК (хулиганство, б.р.), работата по изясняване на всички обстоятелства около инцидента продължава под наблюдението на прокуратурата.

Вероятно повод за агресията е засичане на едната кола от другата, съобщават медиите, въпреки че инцидентът става на пешеходна пътека, тип "Зебра". При подобни ситуации най-често водачите се счепкват, защото предният спира рязко, за да пропусне пешеходец.

Видеото може да гледате тук: