Арестът на британската певица Лили Алън в Австралия се оказа инсценировка, организирана от самата нея. Независимо от това обаче групата полицаи, участвали в псевдо ареста ще бъде сериозно разследвана от вътрешния отдел, след като калпазанката Лили пусна фотографията с белезници на ръцете в социалните мрежи, съобщи The Guardian.

Инсценираната снимка.

29-годишната певица долетя на аерогарата в Куинсланд на 27 юли за участие във фестивала "Великолепие на тревата" в Байнър бей, на север от щата Нов Южен Уелс. На стълбичката при слизането от самолета я очакваше тълпа фенове и няколко ченгета.

Както твърдят представители на австралийската полиция, Лили Алън сама помолила униформените да ѝ щракнат белезниците, за да си направи скандална фотография за майтап. Ченгетата тутакси се съгласили, като с това обаче нарушили някакви тамошни закони и се набутали в неприятности.

Публикацията на снимката в Twitter, където Алън има 4,7 млн. приятели, предизвика градндиозен скандал. По-късно оригиналът на фотото в акаунта на певицата в Instagram беше отстранен, но копия бяха вече плъзнали из мрежата.

Представителят на градския съвет на Голд коуст Дан Криклоу каза в коментар по Fairfax radio, че шегата се получила не особено удачна и би било по-весело, ако местният полицай бе дал фуражката си на Лили, за да се снима с нея.

Лили Алън е постоянно начело в чартовете, известна е с впечатяващи вокални данни, музикално разнообразие и остроумни текстове на песните си. Както и с невъздържания си характер.