Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп заяви, че вярва на баща си във връзка с отхвърляните от него обвинения в неподходящо сексуално поведение, предаде Асошиейтед прес.

Иванка Тръмп направи коментара в интервю за телевизия Ен Би Си.

Попитана дали вярва на жените, обвиняващи Доналд Тръмп в неприлично сексуално поведение, тя каза, че това е "доста неподходящ въпрос, задаван на дъщеря".

"Вярвам на баща си, познавам баща си. Мисля, че като дъщеря имам това право - да вярвам на баща си", заяви Иванка Тръмп.

Президентът е обвиняван от над 15 жени в неподходящо поведение. Той отхвърля обвиненията, пише БТА. 13 от жените свидетелстват, че той ги е атакувал директно, а останалите две, че са станали свидетели на лошо сексуално поведение, което ги е карало да се чувстват неудобно, предава Си Ен Ен.

Рейчъл Крукс, която твърди, че милиардерът я целувал насила през 2006 г., веднага реагира в социалната мрежа, съобщи Би Би Си:

 "Разбирам нещастието на онзи, който би трябвало да признае, че неговият баща е сексуален хищник, но така той става  съучастник в действията му и става и част от проблема."

Първата дъщеря на САЩ коментира още, че не й харесва да я сравняват със сестрата на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

Редица медии нарекоха Ким Йо Чен "севернокорейската Иванка".

"Предпочитам да ме сравняват с жените в Южна Корея, които жънат плодовете на невероятната демокрация в тази страна", заяви дъщерята на американския президент, която оглавяваше делегацията на САЩ на церемонията по закриването на Олимпийските игри в Южна Корея. Иванка е и главен съветник в Белия дом.