Почетният председател на ДПС Ахмед Доган свиква централното оперативно бюро и парламентарната група в т. нар. Боянски сараи. Обикновено тези заседания се провеждат във вторник, но в централата на движението и на тях Доган не присъства.

Според източници на Клуб Z в партията официалният повод за сбирката е подготовката на големия форум на Европейските либерали, който ще се проведе по покана на ДПС в София на 5 март.  На него се очаква да присъства и сър Греъм Уотсън - дългогодишен председател на АЛДЕ. 

[[nid:64778]]

Очаква се обаче тема да бъдат трусовете в държавата, след като стана ясно, че ЧЕЗ продава бизнеса си у нас на фирмата "Инерком", собственост на Гинка Върбакова.

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева коментира днес, че тази сделка няма как да не е одобрена от премиера Бойко Борисов. Според нея, ако тя по някакъв начин бъде спряна, това "ще предизвика конфликт между Делян Пеевски. Бойко Борисов и Ахмед Доган". Тя не сподели подробности около тази версия.

В устава на партията е записано, че основателят и първи председател на ДПС е почетен председател. Почетният председател на ДПС олицетворява и изразява непреходните ценности и стратегическите цели на партията. Той може да свиква заседания на централния съвет, на централното оперативно бюро и на централната контролна комисия.