Женските структури на „Евромайки” в Сливен и Котел напускат редовете на „България без цензура” (ББЦ) на Николай Бареков, съобщи Би Ти Ви, като се позова на писмо до медиите от подалата оставка председателка на организацията за Сливен Женя Колева. Освен нея и колежката и от Котел Тихомира Атанасова, от ББЦ си тръгват и около 80 учредители и редови членове на партията.

Като причина се посочва "голямото разочарование от председателя на партията", както и от "начина на провеждане на политиката на ББЦ и липсата на перспектива в името на българските жени и майки". Бегълците застават зад напусналия ББЦ доскорошен заместник на Бареков Ангел Славчев, който го обвини в задкулисие и чести разговори с Делян Пеевски.

Ето и пояснения от напускащите евромайки:

Сливенските и котелските майки не желаят да стават част от задкулисни игри на статуквото, срещу което се борят и предпочитат да останат верни на ценностите и убежденията си.

Всички, които напускат ББЦ и ЕВРОМАЙКИ в Сливен и Котел, застават твърдо зад бившия заместник председател Ангел Славчев и подкрепят изцяло неговата позиция. Те ще продължават да се борят за повече права на майките в България и за достоен живот на българските деца.