"Бойко Борисов няма да има 121 депутати". Това заяви пред Би Ти Ви бившият член на ЦИК проф. Михаил Константинов. Така той коментира заявките на Борисов, че ще остане в опозиция, ако няма самостоятелно мнозинство.

Това е несериозно изказване. Има си формат Европейска народна партия, да бъдат така добри да си стоят във формата и да се правят точно на толкова велики, колкото са, а не на повече.

Така Константинов коментира епизодичните взаимни престрелки между ГЕРБ и Реформаторския блок.

Резултатите от социологически проучвания също сочат, че ГЕРБ трудно ще има собствено мнозинство в парламента. Герберите не успяха да вземат 121 депутатки мандата дори през 2009 г., когато бяха на върха на своята популярност. Въпреки това Борисов често говори, че иска да има собствено мнозинство, защото в противен случай държавата отново ще се управлява от БСП и ДПС. 

"Ако нямаме 121 депутати, мили мои, и не можем да направим сами правителство, ще оставя ГЕРБ в опозиция. Ако имам пълно мнозинство, тогава мога да каня други партии, но не могат да ми скачат по главата". Това каза наскоро лидерът на ГЕРБ. Той изтъкна, че ако няма собствено мнозинство щели да управляват "пак БСП и ДПС. Да видим държавата колко време ще понесе още да й се сриват всичките системи".

До скоро нещата изглеждаха 100 на 60, говоря в бройки депутати – 100 ГЕРБ, 60 – БСП. Сега изглежда, че ГЕРБ малко е дръпнала нагоре. Тук са три интригите: първо, дали ГЕРБ ще има самостоятелно мнозинство, много малко е вероятно; второ, дали ГЕРБ плюс реформаторите ще имат самостоятелно мнозинство – това е по-възможна случка. И, разбира се, третото е кои други ще влязат, освен първата тройка. Първата тройка са ясни – ГЕРБ,БСП и ДПС. Тук промени няма в класирането.  Така се случиха нещата, че най-вероятно е да имаме дясна коалиция,

прогнозира Константинов.