Близо месец след смяната на собствеността в Би Ай Телевизия, журналистите и служителите на медията чакат заплати. 

След като беше обявена продажбата, новите собственици спряха всичките й предавания още в първия ден, като оставиха само новинарските емисии и спорта. И обявиха, че телевизията я чака "рестарт". 

Днес обаче сред журналистите има брожения. Причината е, че до вчера те не бяха получавали никакви пари. При предишните собственици заплатите им бяха изплащани най-късно до 15-о число. По договор крайната дата, до която трябваше да получат заплатите си, е 25-о число на следващия месец.

На всичките им запитвания новите собственици отговаряли с "утре", "вдругиден", "скоро".

В петък екипът все пак е взел някакви пари - половината от заплатите за януари, като тези, които са с по-големи възнаграждения, са получили по-малко от половината от тях. 

Заради неизплатените заплати имаше опасност телевизията съвсем да преустанови дейност. Поне 7-8 души са напуснали след продажбата на медията, а още 5-6 са в отпуск, сред които оператори и шофьори. Напусна и програмният директор Сашо Диков, след като не му предложиха предаване, въпреки че обмисляли спортно такова.

Очакванията са, че след финализирането на сделката, журналистите, които сега са осигурявани на пълните си работни заплати, вече ще бъдат осигурявани на минималната, ще подпишат и авторски договори.

Българските емигранти в САЩ братята Павел и Румен Вълневи продадоха телевизия Би Ай Ти, която основаха през февруари 2015 г. Новият собственик е телевизионният продуцент Мирослав Янев, работил в тв форматите "Стани богат", "Семейни войни" и "Столът", излъчвани по Нова телевизия. След 2010 г. той е изпълнителен директор на продуцентската компания MediaPro Entertainment, която е част от СМЕ (Central European Media Enterprises), собственик на bTV.

Телевизия Би Ай Ти беше насочена към българската диаспора в САЩ и останалите държави по света. След продажбата студиото в Чикаго беше спряно.

За управители на електронната медия са посочени Веселин Иванов и Симона Ангелова. Иванов беше съветник в кабинета на Зинаида Златанова, министър на правосъдието в правителството на Пламен Орешарски (2013-2014), срещу което имаше неколкомесечни протести заради избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС на 14 юни 2013 г.

Преди това Иванов е бил журналист в БНР. Последно той ръководеше сайта "Правен свят", който неофициално, както и много други медии, се свързва с Пеевски.

Симона Ангелова пък, бивш кадър на bTV, се смята за близка до бизнесмена Красимир Гергов, който притежава дял в bTV.