"Левски" и "Берое" направиха 0:0 в мач от 23-ия кръг на Първа лига. От 78-ата минута до края гостите от Стара Загора играха с човек по-малко, тъй като Педро Еуженьо бе изгонен с втори жълт и червен картон за симулация.

Въпреки това домакините - отново безидейни (направо слаби) в атака, не се възползваха. Треньорът Делио Роси поначало заложи на доста предпазлива тактика срещу добре организирания в отбрана тим на "Берое".

Преди първия съдийски сигнал бяха почетени починалите само в рамките на няколко дни бивши футболисти на "Левски" Павел Панов, Георги Марков и Цветан Веселинов.

След това, както и на всички стадиони в България днес, прозвуча националния химн в чест на 3 март.

"Беройци" имаха няколко добри атаки в началото, завършили с опасни удари. Най-чистото положение за "Левски" за целия мач бе в 29-ата минута, когато Станислав Костов проби отдясно и центрира топката към непокрития Паулиньо, който шутира, а защитникът Иван Иванов изчисти от голлинията.

През второто полувреме на стадион "Георги Аспарухов" се настани скука. Запалянковците на "Левски" решиха да я разнообразят, като почнаха да обсипват със снежни топки вратаря на "зелено-белите" Душан Перниш, както и играчите на съперника, които изпълняваха ъглови удари или тъчове от страната на сектор "А".

Трябваше дикторът на стадиона да предупреждава зрителите, а "сини" играчи също ги умоляваха да спрат. Това най-вероятно ще докара глоба на отбора за касата на БФС - поредна.

В крайна сметка голове не паднаха. "Левски" е трети в 46 точки, а "Берое" го следва с 41.

Във вечерния мач "Лудогорец" издрапа 1:0 от "Септември" с гол от несъществуваща дузпа, отсъдена от съдията Волен Чинков в 93-тата минута. Реферът прецени, че защитникът на гостите Стоянов е извършил нарушение срещу Марселиньо във въздушен двубой.

А от 11-те метра Клаудиу Кешеру донесе трите точки на шампионите.

Чинков беше заобиколен от футболисти на столичния тим, които остро му поискаха сметка. В 87-ата арбитърът заслужено изгони с втори жълт и червен картон Борис Галчев. Домакините направиха куп пропуски, някои от които фрапантни.

В понеделник ЦСКА-София гостува на "Дунав" (Русе) и при успех ще се откъсне с осем точки пред "сините".