Продължава бурята около меко казано странната дузпа, която Волен Чинков отсъди за "Лудогорец" в 93-тата минута срещу "Септември" и "орлите" спечелиха с 1:0 в събота.

Според шефа на съдийската комисия Петър Петров, Чинков е взел правилното решение. Реферът все пак ще бъде наказан - заради това, че не е отсъдил ново изпълнение, тъй като Георги Терзиев явно навлиза в наказателното поле още преди удара на Клаудиу Кешеру.

"Когато има нарушение, то трябва да се отсъди, независимо в коя точка на терена се извършва и в коя минута. Безспорно е, че контакт има и че играчът на "Септември" натисна с ръка в гърба този от "Лудогорец". Така че нарушението е налице, коментира Петров пред в. "Меридиан мач". - Гледах внимателно положението, гледа го и Марк Бата (бел. ред. френският консултант на съдийската комикия на БФС). Всички специалисти са на мнение, че нарушението е факт и трябва да се отсъди. На футболен език това, което направи играчът на "Септември", се нарича "джъмп" - скачане отгоре върху съперника. Не знам защо някои хора си мислят, че в наказателното поле критериите за нарушение са различни от тези извън него. Убийство ли трябва да стане, за да се даде дузпа? Ако този фаул се даде в центъра, никой няма да му обърне внимание."

Обяснението на търновеца срещна гняв в редиците на "Септември".

"Това, което прочетох днес от шефа на съдиите Петър Петров, е нагло поведение. Да твърди, че има нарушение, а съдията е щял да бъде наказан за нарушението, а че не бил пребил дузпата... По-нагло поведение от това няма, гневно в реагира спортният директор на столичния клуб Кристиян Добрев в ефира на "Дарик радио". - Искам да му задам няколко въпроса индиректно. Защо се явява адвокат на силните на деня? Мога да върна случая със същия този съдия Чинков, който е служител във фирмата на член на Изпълкома, той неговия гръб ли пази?"

"Защо се крие зад Марк Бата? Какво иска да каже с това: "Марк Бата гледа ситуацията и има дузпа"? Марк Бата последна инстанция във футбола ли е? Те разбират футбола по този начин, а ние останалите хора, които сме играли толкова време, нищо не разбираме, така ли? Значи, ако това е дузпа, оттук-нататък спирам да говоря за футбол. Този нагъл човек Петров, той е висша форма наглец, който при същия този съдия, свирил дузпа за "Ботев" срещу ЦСКА, на следващия ден свика пресконференция и се извинява на ЦСКА! Защо? Слага се на господин Ганчев ли? Защо сега не каза, че съдията е сбъркал, ще го накаже, защото е допуснал грешка. Грешките са най-нормалното нещо. Той да ми защитава като Матросов на амбразурата Чинков, Фурнаджиев и тем подобни... Ти като не можеш да си контролираш подопечните, нямаш работа там. По-добре си събирай багажа и си заминавай!", добави Добрев.

"Септември" беше един от клубовете, които не само подкрепиха Борислав Михайлов за президент на БФС, а и издигнаха кандидатурата му.

А за комисията на Петър Петров допълнителни главоболия донесоха днес грешките на Георги Кабаков и неговите асистенти на срещата "Дунав" (Русе) - ЦСКА-София (0:2).