Мария и Свилен Велеви, които държаха децата си като заложници с години в столичния жк "Люлин", остават окончателно в ареста. Двамата са обвинени в убийството на бащата на Мария и дядо на трите им момичета - Стефан Янев (86 г.).

Една инстанция вече остави и двамата за постоянно в ареста, въпреки чистото им съдебно минало, постоянния арест и факта, че трите им деца са безнадзорни.

Свилен Велев се призна за виновен днес пред САС и заяви, че съпругата му няма участие в престъплението. И двамата твърдят, че системно са били подлагани на психически тормоз от Стефан.

Според съда обаче има достатъчно доказателства, че и двамата са участвали в убийството и затова ги остави в ареста. Предполага се, че двамата родители са убили възрастния мъж, след като той подаде сигнал в тв предаването "Съдебен спор" по Нова тв, че децата не ходят на училище.

Социалните тогава заявиха, че повече от десетилетие не могли да вземат никакви мерки спрямо трите момичета (те са на 13, 14 и 18 по медийни публикации и никога не са стъпвали в училище), защото родителите... не искали да отворят вратата и не им съдействали.