"Лудогорец" се добра до труден успех с 1:0 като гост на "Берое" в първи мач от 24-ия кръг на Първа лига. Така шампионът отново дръпна с 6 точки пред ЦСКА-София, който след два дни приема "Етър". 

За втори пореден път "орлите" спечелиха в края. Победният гол реализира Марселиньо в 80-ата минута с глава след изпълнение на ъглов удар. Остава съмнение за засада в момента на подаването на Игор Пластун към бразилеца.

И ако това положение е "тънко" и трудно може да се прецени дори на видеозапис, то минути преди гола Сисиньо от "Лудогорец" настъпи умишлено Карлос Окехе от "Берое". Реферът Драгомир Драганов не показа картон на Сисиньо, който заслужаваше да бъде изгонен.

А в 79-ата минута "Берое" можеше да открие резултата при ситуация, при която имаше явна засада. Милен Желев даде отличен пас на Мартин Райнов, а той от непосредствена близост прати топката над вратата.

В края на първото полувреме пък вратарят Ренан излезе и блокира удар на Бригадо, който бе изведен на чиста позиция. В самия край Иван Иванов можеше да изравни с глава. Това бяха златните възможности за "беройци".

Гостите имаха своите. В 28-мата минута се стигна до разбъркване пред вратата на домакините, замесен бе Клаудиу Кешеру. Драганов отсъди фаул в атака на румънеца, който пък претендираше за дузпа. В 84-ата минута Върджил Мисиджан разтресе напречната греда. В последните дни крилото тренира малко с тима си, тъй като пътува до Холандия, където му се е родило дете.

Станаха банални съдийските грешки. Добре поне, че треньорът на старозагорци Александър Томаш говореше за футбол след края на срещата, а не потърси оправдания в реферите.

Останалите мачове от кръга са в сряда и четвъртък. Утре интересно ще бъде във Варна, където "Черно море" приема "Левски".