Бившата съпруга на Гари Олдман, Доня Фиорентино, го обвини, че през 2001-а, когато двойката е била все още заедно, тя била подложена на домашно насилие, а бракът ѝ с актьора бил „кошмар“. Фиорентино изрази разочарованието си, че Филмовата академия отличи с „Оскар“ за „Главна мъжка роля“ бившия ѝ съпруг, съобщава „Варайъти“.

„Поздравления, Гари, поздравления и за Академията, че награди двама насилници с „Оскар“ (другия, за когото става въпрос, е Кобе Брайънт, обвинен в изнасилване през 2003-а – бел. ред.). Мислех, че сме еволюирали. Какво се случи с движението #MeToo?“, пита Фиорентино.

Тя твърди, че през 2001-а Олдман я е душил, биел я е и когато тя опитала да се свърже с полицията, актьорът изтръгнал телефона от ръката ѝ и я ударил със слушалката през лицето, а всичко това се разиграло пред очите на двете им деца. По думите ѝ, след развода им Олдман се бил възползвал от медийната си слава, за да ѝ „открадне синовете“.

Олдман лаконично отрече обвиненията и ги нарече „пълни с лъжи, инсинуации и полуистини“.

Двадесетгодишният син от брака на актьора с Фиорентино – Гъливер – се обърна към медиите в дълго писмо и категорично отрече обвиненията. Той ги окачестви като „зарибяваща журналистика“, която се опитва да събере повече читатели и изтъква като доказателство факта, че баща му е спечелил попечителството над него и брат му.

„Виждам как изглежда излизането на изявление в опит за борба с обвиненията. Въпреки това, аз бях там, когато стана „инцидентът“, така че искам дебело да подчертая: нищо подобно не се е случвало. Всеки, който твърди обратното, е лъжец“, пише синът на актьора.

Полицията разглежда случая, но досега не са открити доказателства в подкрепа на твърдението на бившата съпруга на Олдман и няма да  повдигнат обвинение срещу него.

Гари Олдман подкрепя движенията #MeToo и #Time’sUp.

"Площад Славейков"