Григор Димитров ще изиграе в събота първия си мач от турнира от серията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс. Тогава започват мачовете от втория кръг в надпреварата при мъжете. Предстои да бъде обявен началният час.

Предстои да бъде излъчен съперникът на Гришо - Фернандо Вердаско или Гуидо Пия (на снимката). Досега най-добрият ни тенисист не е достигал повече от трети кръг в първия за годината турнир от "Мастърс 1000".

Четвъртият в света даде интервю за официалния сайт на ATP, в което заяви следното:

Тялото ми най-сетне започна да свикна с натоварванията. Вече съм много по-постоянен. Не мога да кажа, че съм смирен, а не искам и да бъда точно сега. Едва на 26 години съм, това е война. Шегата настрана. Мога да извличам максимума от себе си на корта и извън него. Когато съм на корта, целта ми е да се раздам максимално. Същото е и когато съм във фитнеса. През миналата година започнах рано предсезонната си подготовка. Целта ми беше да се представя добре в Австралия. Постигнах добри резултати, но не бяха такива, на каквито се надявах. Но все пак вярвам, че съм на правилния път. Искам да продължавам все така.“  

„Обичам напрежението. Обичам да е 5:5 и 30 равни. Това е приятно напрежение. Понякога хората около мен трябва да ме успокояват. Едно от нещата, които научих най-добре през миналия сезон, е как да почивам. Все още не съм толкова добър в това, но се уча бързо“, добави Григор.