Тервел Пулев спечели девета поредна победа на професионалния ринг на галавечер в Берлин - най-трудната и първата, която постига без нокаут. Ръката на българина бе вдигната след успех по точки срещу опитния руснак Валерий Брудов, бивш междинен шампион на Световния боксов съвет (WBC).

Двубоят продължи 8 рунда.

На 3 март Тервел спечели и в Чикаго, но тогава опонентът му бе далеч по-слаб и неизвестен. И днес той бе подкрепян от наши сънародници в залата.

Брудов има 59 мача като професионален боксьор, 44 от които са победи (30 с нокаут). Спечели първите 30 срещи в кариерата си.

Пулев започна мача по-агресивно. Първите два рунда бяха на сметката му, докато руснакът се задоволи най-вече да инкасира удари, а опитите му не попадаха в целта. Това започна да се променя след третия рунд, когато Брудов тръгна по-настъпателно към своя съперник.

Първи признаци на умора започнаха да се проявяват при Валерий Брудов, който в средата на мача почна да търси клинчове. Това умело беше използвано от Тервел, който имаше по-чистите удари. И по-многобройните.

В седмия се видя, че силите са на изчерпване и при българина, който все пак успя да го спечели след отлични действия в края. Осмият бе равностоен, а съдиите дадоха предпочитания на Тервел Пулев.