Наследничката на известен турски милиардер и 7 нейни приятелки са сред загиналите в катастрофа с частен самолет в Иран, предаде Ройтерс.

Мина Башаран и още 10 души намериха смъртта си в неделя, след като самолетът, с който те се прибираха от моминско парти в ОАЕ, се разби на път за Турция. Мина е дъщеря на Хюсеин Башаран - бивш зам.-директор на футболния клуб "Трабзонспор". Той е строителен магнат и притежава луксозен комплекс в Истанбул, наречен "Мина тауърс", в чест на дъщеря му. Башаран върти също бизнес с яхти и енергетика. Една от компаниите му е основен акционер в базираната в Бахрейн Близкоизточна банка.

Самолетът се разби в планинска местност в Иран. Снимка АП/БТА

На борда на самолета имало 8 пътници и тричленен екипаж. Всички са загинали.

Пътниците били млади жени, които се завръщали от моминско парти в Дубай. То било в чест на Мина Башаран, която трябвало да се омъжи след месец.

Последната снимка на загиналите е именно от това парти и е публикувана в профила на милиардерската щерка в инстаграм. За достъп до него се изисква одобрение. След гибелта на Мина там били публикувани над 7000 коментара на приятели и познати на загиналата.

Самолетът се разбил при зимни условия в планинска местност в Иран. Открити са останките му, както и обгорелите тела.

Местни жители, които успели да стигнат до мястото на катастрофата, твърдят, че труповете са изгорели до неузнаваемост.