Джейми Карагър, едно от величията в близкото минало на "Ливърпул" и бивш национал на Англия, може да загуби добре платената си работа на футболен анализатор по тв канала "Скай спортс".

40-годишният Карагър е наплюл момиче в автомобил в съседната лента, след като бил провокиран в събота след голямото дерби "Манчестър Юнайтед" - "Ливърпул" (2:1). Бившият защитник се е прибирал към дома си от "Олд Трафорд".

Забелязан е от привърженик на "червените дяволи" в друга кола в трафика.

"2:1, 2:1, нещастен Джейми. 2:1, момко", викал фенът. 

На което Карагър реагира с обилна плюнка. За нещастие, "попадението" било в дъщерята на запалянкото, която е опръскана и се разплакала. Не тя, а бащата е снимал с телефона си. Часове по-късно видеото е дадено на британския таблоид "Дейли Мирър", а вече се завъртя и по най-големите тв канали и емисии.

Джейми Карагър се разкая с пост в тиутър, където обяви, че още вечерта се извинил лично на семейството. Призна, че за постъпката му няма извинение, независимо че е провокиран. По-рано днес поиска прошка от феновете и в ефир - в новинарския блок на "Скай спортс".

"Трудно е до го обясня. За четири-пет секунди полудях, изгубих си ума", рече бившият национал.

Той добави, че не видял момичето в колата.

Междувременно "Скай" определи постъпката му като "неприемлива" и свали бившия защитник от предаването "Футбол в понеделник вечер". Същото направи и датският канал TV3 Sport, с който Карагър също има договор и трябваше да коментира мача от Шампионската лига "Манчестър Юнайтед" - "Севиля".

Снимка "Скай спортс".

Шефовете на "Скай" умуват дали да го уволнят или все пак да го оставят на работа. Според в. "Дейли Мейл" Джейми Карагър получава 1 милион паунда годишно в телевизията.