Винъс Уилямс победи сестра си Серина в третия кръг на турнира от серията "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, Калифорния - 6:3, 6:4. Така завръщането на корта на Серина приключи рано.

Бившата водачка в световната ранглиста отсъстваше от корта повече от година зарада раждането на първото си дете. Любопитно е, че за последно двете се срещнаха на финала на "Аустрелиън оупън" през 2017-а и тогава спечели Серина.

Рано тази сутрин наше време Винъс намали изоставането си в общия баланс между двете - 12:17. Личи си, че по-малката сестра още е далеч от най-добрите си дни в тениса, което е напълно обяснимо.

Големи проблеми имаше водачката в класацията при жените Симона Халеп. Тя се измъчи срещу № 165 в света Каролин Долхайд (САЩ) - 1:6, 7:6 (3), 6:2.

Продължават интересните развръзки при мъжете.

Новак Джокович загуби от Таро Даниел (Япония, № 109) с 6:7 (3), 6:4, 1:6. Сърбинът се завърна на корта след дълго отсъствие през миналата година в Откритото първенство на Австралия, след това последва операция на лакътя му и не беше играл от средата на януари.

Александър Зверев не е в най-добрата си форма тази година и това се видя и в слънчева Калифорния. Той отстъпи пред Жоао Соуса (№ 85) с 5:7, 7:5, 4:6.

Доминик Тийм пък се отказа заради контузия срещу Пабло Куевас - 6:3, 4:6, 2:4.

Корейската сензация Хьон Чун разби далеч по-опитния Томаш Бердих с 6:4, 6:4.

От Индиън Уелс си тръгва Фернандо Вердаско, който елиминира Григор Димитров. Това се оказа единствената голяма победа на испанеца, той бе спрян още в третия кръг от 20-годишния американец Тейлър Фриц - 6:4, 2:6, 6:7 (1).

Световният № 1 и водач в схемата Роджър Федерер продължава уверено напред след 6:2, 6:1 над сърбина Филип Краинович.