"Арсенал" поизпили за пореден път нервите на феновете си, но записа втора победа срещу "Милан" и е на четвъртфинал в турнира Лига Европа. На реванша в Лондон "топчиите" постигнаха обрат с 3:1 и продължават с общ резултат 5:1.

Хакан Чалханоглу откри резултата в 36-ата минута с далечен удар, с който свари неподготвен вратаря Давид Оспина. Така "Милан" върна единия гол пасив от първата среща.

"Арсенал" обаче имаше шанса бързо да изравни. Съдията Йонас Ериксон отсъди доста спорна дузпа при леко съприкосновение между Рикардо Родригес и Дани Уелбек. Самият Уелбек изравни и върна "росонерите" в изходна позиция.

След почивката имаше опасности и пред двете врати, преди Гранит Джака да реши всичко с далечен удар в 71-ата минута, когато вратарят Джиджо Донарума не се намеси по най-добрия начин и вкара топката в мрежата си.

Крайното 3:1 фиксира Уелбек в 86-ата.

Така "Арсенал" запази надеждата за спечелване на турнира, а оттам и за попадане в Шампионската лига от лятото.

Другите резултати:

“Локомотив” (Москва) - “Атлетико” (Мадрид) 1:5 (0:3 в първия мач)

“Динамо” (Киев) - “Лацио” 0:2 (2:2)

“Зенит” (Санкт Петербург) - РБ “Лайпциг” 1:1 (1:2)

“Атлетик” (Билбао) - “Олимпик” (Марсилия) 1:2 (1:3)

“Виктория” (Пилзен) - “Спортинг” (Лисабон) 2:1 след продължения (0:2)

“Лион” - ЦСКА (Москва) 2:3 (1:0)

“Залцбург” - “Борусия” (Дортмунд) 0:0 (2:1)

Тази фаза предложи изненади. ЦСКА (Москва) направи голям мач като гост на "Лион" на стадиона, на който е финалът през месец май. А французите бяха спечелили първата среща.

Аут от турнира е един от фаворитите - "Борусия" (Дортмунд).

На жребия в петък са следните отбори: "Атлетико" (Мадрид), "Арсенал", "Лацио", "Олимпик" (Марсилия), РБ "Лайпциг", "Залцбург", ЦСКА (Москва) и "Спортинг" (Лисабон).

Прави впечатление, че четвъртфиналистите са представители на 8 страни. За разлика от Шампионската лига няма повече от един отбор на държава.