Големият син на президента на САЩ Доналд Тръмп - Доналд Тръмп-младши и съпругата му Ванеса, които са женени от ноември 2005 г. и имат пет деца, се развеждат, съобщи "Организацията Тръмп", предаде Франс прес.

"След 12 години брак решихме да се разделим. Винаги ще имаме огромно уважение един към друг и към семействата ни. Имаме пет прекрасни деца и те остават наш приоритет", се казва в съвместно изявление на двамата съпрузи, които са на по 40 години.

Децата им са на възраст от 3 до 10 години.

Ванеса и Доналд-младши с децата си Доналд III (вляво) и Кай.

С това изявление "Организацията Тръмп" потвърди информацията на американски медии, че Ванеса Хейдън, както е моминското й име, вчера е внесла в съда молба за "неоспорвана раздяла" - опростена процедура, която обикновено е знак за развод по взаимно съгласие.

Нито Доналд, нито Мелания коментираха вчера новината при посрещането в Белия дом на премиера на Северна Ирландия Лео Варадкар.

Новината за развода идва в същия ден, когато специалният прокурор Робърт Мълър поиска от "Организацията Тръмп" документи, свързани с Русия, съобщи в. "Ню Йорк таймс". Не са известни подробности около искането, но това е първият път, в който Мълър иска материали, които са пряко свързани с търговската дейност на американския президент Доналд Тръмп.

Прокурорът разследва предполагаемите руски опити за оказване на влияние върху президентските избори в САЩ през 2016 г. и дали е имало тайни договорки между Русия и сътрудници на Тръмп. 

Адвокат на фамилия Тръмп коментира, че Ванеса може да иска финансово обезщетение още сега, за да избегне евентуално негативно влияние върху семейното богатство, следствие от разследването на Мълър. Освен това тя все още може да се позове на имунитета си като съпруга, за да не свидетелства срещу мъжа си.