Николай Бареков внесе и петте документа за престъпното минало (по неговите думи) на Бойко Борисов в следствения отдел на Софийска гладска прокуратура. 

Това заяви самият той, след като излезе от  едночасов разговор в сградата на ул. "Монтевидео". Лидерът на „България без цензура“ уточни, че става дума за копия и той никога не е заявявал, че притежава оригиналните документи.

„Разполагам с цветни копия, оригиналите, слава Богу, се намират в МВР. Предадох пет броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те години от Черноморието“, каза Бареков.

Рапортите били пристигнали в бял плик, който 3 дни стоял на бюрото на Бареков, преди той да го отвори и да види съдържанието му. След като разбрал какво съдържат, евродепутатът подал сигнала към главния прокурор (това стана в понеделник, въпреки че Бареков извади известния досега доклад в неделя, б. р.).

На обвиненията дали така не застрашава живота на агента "Пламен", който изпял пред полицията за престъпните връзки на Борисов, новият политик се оправда, че той никога не е разкривал за кого става въпрос.

„Агентът е предаден на прокуратурата. Надявам се човекът да е жив и здрав и да може лично да даде обяснения за това, което е писал“, поясни той.

Според бившия тв водещ "заради пасквилния сигнал на Яне Янев" (Янев пък внесе сигнал, че движението на Бареков е финансирано незаконно от Цветан Василев) на разпит е бил извикан и финансовият директор на „България без цензура“ Христо Цирков.

Сутринта от прокуратурата съобщиха, че работят и по двата изредени сигнала, плюс по още един, който пък Бойко Борисов е внесъл. Той касае тази част от изказването на бившия му приятел Бареков, че е участвал "в умъртвяване на знакови лица от прехода".