"Вие не сте само президент, който трябва да бъде свален. Вие сте човек, който има нужда от интервенция. Ние не сме само народ, който има нужда от интервенция. Ние сме нация, на която й трябва наемен убиец."

Това е призивът на героя в дебютната книга на актьора Шон Пен, която трябва да излезе на пазара в края на месеца, разкриват британски издания.

Романът от 176 страници, озаглавен "Боб Хъни, който прави разни неща" (Bob Honey Who Just Do Stuff), разказва за "съвременен американец, който е предприемач и наемен убиец". 

Първоначално Пен представя книгата под псевдоним. Едва преди няколко месеца разкрива, че той е авторът. Книгата всъщност коментира действителността в САЩ, погледната през погледа на главния герой Боб Хъни.

Той е 55-годишен калифорниец, който се ядосва на новините, въпреки че не ги разбира съвсем. През целия сюжет той е следван от разследващ репортер, към когото обаче Хъни не се отнася особено сериозно. Журналистът иска да напише статия за героя, след като негови съседи му разказват за странното му поведение.

Към края на книгата, Хъни влиза в болница, пишат изданията, запознати със сюжета. От там героят пише писмо до президента на Съединените щати, който подозрително напомня Доналд Тръмп. В книгата, държавният глава се казва Лендлорд.

"Много прекрасни американци, които ги боли и са ядосани, Ви избраха. Много руснаци също", пише героят. "Позицията ви е реална, но вие не сте били и никога няма да бъдете."

Хъни казва, че тези, които се противопоставят на президента "притежават най-мощните оръжия на земята - мечтите, науката..."

Героят, който е наемен убиец, предивиква президента на дуел.

Освен това героят коментира и опонента на президента Лундлорд на изборите - жена, която е наречена "най-лошият възможен кандидат, който палтията й е издигала".

Подобни коментари се чуха по адрес на Хилъри Клинтън, след като тя загуби изборите от Доналд Тръмп през 2016 г.

"Беше ли тя най-лошият възможен кандидат или вие сте най-арогантният, изкривен и неквалифициран електорат в истоията на западния свят", пита риторично героят.

Самият Шон Пен многократно изразаява презрението си към Тръмп, когото публично нарича "враг на човешкия вид".

"Тръмп е враг на американците, на републиканците и демократите, на независимите, на всяко новородено дете. Враг на човешкия вид. Той е наистина враг на държавата", писа той в списание "Тайм".