Дженифър Лопес сподели, че знае от личен опит какво е висшестоящ мъж да се опита да се възползва от властта си. В интервю за изданието „Харпърс Базар“ певицата сподели, че е била жертва на сексуален тормоз в ранен етап от своята кариера.

Не съм преживяла  това, което се е случило на някои други жени. Но дали някой режисьор ми е казвал да си сваля ризата и да му покажа гърдите си? Да, казвал ми е. Но направих ли го? Не“, разказва Лопес.

Тя си спомня, че се е почувствала „ужасена“, когато се опълчила на насилника си.

Помня, че сърцето ми щеше да изкочи и си мислех: „Какво направих? Та този човек ме наема!

Разказът на певицата е потвърден от неин говорител пред Си Ен Ен. Инцидентът се е случил с режисьора на един от първите ѝ филми, но Лопес отказва да назове името му. Тя признава, че опълчването на човек на по-висока позиция от нейната „можеше да се развие по всякакъв начин“.

Но мисля, че в края на краищата влиянието на Бронкс в мен си каза: „Не, това няма да го търпим“, казва Джей Ло.

Лопес е една от стотиците жени в развлекателната индустрия, които споделиха преживения от тях сексуален тормоз. Съвсем наскоро Линда Картър призна, че по време на снимките на телевизионния сериал „Жената чудо“ също се е сблъскала с подобни проблеми.

Дженифър Лопес подкрепя движението Time’s Up (Времето свърши) – кауза, която вече е събрала над 21 млн. долара дарения за борба срещу сексуалното насилие на работното място.

Площад Славейков.