Точно 540 граждани на Руската федерация са подали бюлетина в Пловдив на изборите за президент на Русия, спечелени от Владимир Путин, съобщи за БТА Павел Журавлев, председател на избирателната комисия в града под тепетата.

Той уточни, че за провеждането на изборите тук са доставени 3493 бюлетини, а избирателната активност в града на тепетата е била същата, както и на предишните избори. Журавлев обаче отказа да коментира изборни резултати, като посочи, че те са предоставени на ангажираните с изборите власти.

Сред гласувалите за президент на Русия е и бизнесменът и местен лидер на БСП в Пловдивско Георги Гергов, съобщиха от пресцентъра му. Самият той е признал, че е подал бюлетина за Путин. Гергов има двойно гражданство - българско и руско.

Според социалиста денят е важен не само за Русия, но и за България, и за света. "Русия е необходимият за човечеството балансьор", се посочва в съобщението за вота на Гергов. Според него държавата на Путин се развивала и това дразнело сили от Запада.

Секции за гласуване на изборите за президент на Русия, които се проведоха вчера, имаше в 4 български града - София, Варна, Русе и Пловдив. Право на глас имаха всички руски граждани, които са навършили 18 години и притежават валиден паспорт на Руската федерация.