Музикалното видео към песента на Saxon - Nosferatu (The Vampire’s Waltz), вече е факт, съобщава zrockradio.bg

Парчето е от 22-рия студиен албум на легендите Thunderbolt, който излезе на 2 февруари. Наследникът на Battering Ram (2015) отново се случва под продуцентството на Анди Снийп (Judas Priest, Megadeth, Accept, Testament), а обложката е оригинална творба на дългогодишния сътрудник на групата Пол Грегъри.

“Страхотна история е, нали?”, коментира фронтменът на Saxon Биф Бифорд за Nosferatu, правейки препратка към историята, вдъхновила едноименния филм на Фридрих Мурнау и романа “Дракула” на Брам Стокър.

"Написана е в Йоркшир, в място, наречено Уитби – малко рибарско селце на източния бряг. Била е много популярна – все още е. Там и Брам Стокър е написал романа си “Дракула”, нали? Вдъхнови и мен.

Някога живеех там. Два пъти в годината има готик събор и всичко се върти около това с Брам Стокър. А и мой приятел, филмов режисьор, ме помоли да напиша песен за вампири и, общо взето, така се появи Nosferatu.”

В момента Saxon са основната подгряваща група на турнето Firepower на Judas Priest, което стартира преди седмица и ще завърши на 1 май. Другата подгряваща група са Black Star Riders.

Saxon е група, сформирана през 1977 г. в Барнзли, Велкобритания, интересна с това, че въпреки модните ветрове никога не е отстъпвала и не е променяла стила си. Те имат 8 албума в UK top 40, но всички са през 80-те.