Изображението на жена с гола гръд в картината "Свободата води народа", нарисувана през XIX век от художника Йожен Дьолакроа, бе временно цензурирано от фейсбук, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Малко след това от социалната мрежа признаха, че са допуснали грешка и се извиниха.

"Творбата "Свободата води народа" има своето място във фейсбук и не нарушава правилата за реклама. Всяка седмица проверяваме милиони рекламни изображения и понякога допускаме грешки. Поднасяме извиненията си за въпросната грешка", съобщиха от социалната мрежа.

Режисьорът Жослен Фиорина е използвал известната картина от Дьолакроа, за да промотира в интернет театралната си постановка "Изстрели на улица Сен Рош" в Париж.

"Четвърт час след пускането на рекламата тя бе блокирана, като ни бе обяснено, че е невъзможно да се разпространяват голи изображения", заяви Фиорина.

Малко по-късно режисьорът е качил в интернет нова реклама, за която била използвана същата картина, но с надписа "цензурирано от фейсбук" върху бюста на жената. Това изображение не било цензурирано, разказва още БТА.