Актрисата Синтия Никсън - или Миранда от сериала "Сексът и градът", обяви в туитър, че ще се кандидатира за губернатор на Ню Йорк.

"Обичам Ню Йорк и днес обявявам кандидатурата си за губернатор. Присъединете се към нас", написа тя.

 

 

Вече има и специален сайт за подкрепа на предизборната кампания. В него се казва, че актрисата ще се бори за по-добър Ню Йорк, в който има равенство. Тя няма да приема корпоративни дарения за изборите - кампанията ще бъде водена от хората. Никсън е нюйоркчанка и е живяла в града през целия си живот. Досущ като образа си от сериала. 

"Никога не съм живяла никъде другаде. Но нещо трябва да се промени", казва актрисата във видеообръщение. Според нея приоритет трябва да са и здравната грижа, и ремонт на вехтото нюйоркско метро...

"До гуша ни дойде от политици, които се интересуват само от заглавията в медиите и да упражняват властта си", казва още Никсън.

Предварителните избори за номинация на кандидат-губернатор от Демократическата партия са през септември. На тях актрисата се очаква да премери сили с действащия губернатор Андрю Куомо. Реалните избори са през ноември. 

Синтия Никсън,чиято световна популярност може и да се дължи на образа на Миранда, но е носител и на престижната театрална награда "Тони", както и на статуетки "Грами" и "Еми", бе сред популярните лица - активисти, участвали в алтернативните прояви по време на първата реч на президента Доналд Тръмп през януари. 

"Демокрацията ни е под атака, а ние трябва да я ценим и да се борим за нея", заяви тогава актрисата, припомня Си Ен Ен. 

Синтия Никсън има две деца от Дани Мозес - професор по ангрийски език. През 2004 г. започва да се среща с Кристине Мариони и за връзката си с нея споделя пред "Ню Йорк Таймс", че просто се е влюбила в друга жена. Двете се сгодяват през 2009 г., а през 2012 г. сключват брак в Ню Йорк. Двете имат син, роден от Мариони. 

Намеци, че актрисата може да се впусне в политическа битка има отдавна - след победата на Тръмп в президентския вот. Сега Синтия Никсън е решена да започне обиколка в щата, за да се среща с избирателите.