Министър-председателят Бойко Борисов поздрави президента Владимир Путин за преизбирането му като държавен глава на Руската федерация, съобщиха от правителствената пресслужба. Вчера честитка към Путин прати и президентът Румен Радев, след като сред европейските лидери това направиха германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер и френският президент Еманюел Макрон.

Телеграмата от Борисов идва след тези от канцлера Ангела Меркел и премиера на Унгария Виктор Орбан, става ясно от сайта на руския президент Путин.

"Като отчитам съществуващите добри традиции на българо-руското двустранно сътрудничество в различни области, изразявам своята лична готовност и готовността на ръководеното от мен правителство да продължим да развиваме отношенията и връзките между нашите две страни и народи на прагматична и взаимоизгодна основа", посочва в поздравителната си телеграма премиерът Борисов.

До момента Путин не е поздравен за преизбирането си от Белия дом. И според съобщенията оттам засега не се планира специален разговор между Путин и американския президент Доналд Тръмп.