Компанията на холивудски продуцент Харви Уайнстийн обяви банкрут. Новината не е изненадваща - студиото търси купувач или инвеститор от месеци. Очаква се филиал на Lantern Capital Partners да придобие активите. Преди това се смяташе, че е намерен купувач, готов да плати 320 млн. долара. В крайна сметка обаче не се стигна до сделка, след като се оказало, че задълженията на холивудската компания са по-големи от известните на кандидат-купувачите.

Съоснователят на продуцентската компания Харви Уайнстийн бе обвинен публично в над 70 случая на сексуални посегателства – от тормоз до изнасилване. Случаят даде тласък на движението #MeToo.

През февруари главният прокурор на Ню Йорк Ерик Шнайдерман повдигна обвинения срещу компанията, Харви Уайнстийн и брат му Боб заради това, че фирмата не е защитила служителите си от посегателства. В понеделник губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви, че главният прокурор ще ревизира и акт на прокурора на Манхатън Сайръс Венс за случай от 2015 г. Тогава моделът Амбра Батилана Гутиерес се е оплакала от сексуален тормоз от Уайнстийн, полицията организира акция, в това число и подслушване, но въпреки това няма последствия за продуцента, припомня Си Ен Ен.