Бившият барабанист на "Бийтълс" Ринго Стар беше удостоен с рицарско звание от принц Уилям в Бъкингамския дворец, предаде Ройтерс.

77-годишният музикант, роден в Ливърпул, беше почетен за заслугите си в областта на музиката. Той беше придружен от съпругата си Барбара Бах. Ринго вече ще може да се нарича сър Ричард Старки, както е истинското му име. 

"Не знам как да използвам тази титла правилно. Но очаквам вие да я използвате", пошегува се той с репортер на Би Би Си, сочейки медала си след церемонията.

Другият останал жив член на "Бийтълс" - Пол Маккартни, получи рицарско звание през 1997 г. Маккартни отдавна подкрепяше виждането, че Ринго Стар също трябва да получи рицарско звание. 

Ринго, който в момента се е установил в Лос Анджелис, се присъедини към "Бийтълс" през 1962 г., като замени Пийт Бест преди излизането на първия сингъл на бандата "Love Me Do". Макар често да се смята, че остава в сянката на Маккартни, Джон Ленън и Джордж Харисън, Ринго изпълнява вокали в редица хитове на "Бийтълс", сред които "With a Little Help from My Friends" и "Yellow Submarine". Когато бандата се разпада през 1970 г., той продължава да записва песни и оттогава е издал 19 студийни албума.

Той беше въведен два пъти в Залата на славата на рокендрола - веднъж като член на "Бийтълс" през 1988 г. и втори път за соловата му кариера през 2015 г.

Неговото рицарско звание идва повече от 50 години след като той и другите членове на "Бийтълс" получиха Ордена на Британската империя от кралица Елизабет Втора.