Три жени поотделно, но по едно и също време, съдят президента на САЩ Доналд Тръмп, съобщава Си Ен Ен. 

Бившата Мис Плеймейт 1989 г. на "Плейбой" Карън Макдугъл, която твърди, че е имала 10-месечна интимна връзка с Доналд Тръмп през 2006 и 2007 г., е завела иск в съд в Калифорния да бъде освободена от споразумение за неразгласяване на тази информация.

Карън Макдугал

Според предоставения от адвоката на Макдугъл иск компанията "Америкън мидиа инк.", издател на таблоида "Нешънъл инкуайърър", й е платила през 2016 г. 150 000 долара, за да не разгласява връзката си с Тръмп. 

Другата, която води процес срещу милиардера, е порноактрисата Сторми Даниълс. Наскоро Стефани Клифърд, както е истинското й име, е минала през детектор на лъжата, който е потвърдил, че казва истината.

Сторми, която разказва, че е имала връзка с Доналд Тръмп, е отговорила утвърдително на два въпроса пред полиграфа:

"Имали ли сте интимна връзка с Доналд Тръмп през юли 2006 година?" и

"Правили ли сте секс без предпазни средства с Доналд Тръмп през юли 2006 година?"

Резултатите показват, че порноактрисата казва истината. При това се съобщава, че възможната грешка от теста е под 1 процент.

Адвокатът на Сторми Майкъл Авенати е платил 25 000 долара за изследването с детектора на лъжата.

Сторми Даниълс

Точно преди изборите през 2016 г. адвокат на Тръмп дал на порноактрисата 130 000 долара, за да "спазва обет за мълчание". Днес обаче тя води дело за развалянето на тази сделка. Нейната връзка с милиардера е била по време, когато той вече е бил женен с Мелания.

Мелания запазва желязно мълчание до този момент.

Третата жена, която съди Тръмп, е Самър Зервос. Делото й срещу президента вече спокойно може да продължи, след като скоро стана ясно, че съдийка от Върховния съд на Ню Йорк даде разрешение за ход на процеса.

"Никой не е над закона и президентът на Съединените щати няма имунитет и е "подчинен на законите за чисто лични действия", е мнението на съдия Дженифър Шектър.

Зервос обвинява Доналд Тръмп в сексуален тормоз, извършен над нея през 2007 година.

Самър Зервос

Тя твърди, че милиардерът два пъти я е целунал по устата по време на среща в Ню Йорк, а друг път много агресивно опипал гърдите й в Бевърли хилс. Зервос е участвала в риалити предаването на Тръмп "Асистентът".

Президентът категорично отрича обвиненията и заявява, че това са "тотални измислици".