13-годишно момиче в Русия откри тази сутрин огън по съученици с пневматичен пистолет и рани 7 души, предаде РБК.

Инцидентът станал в час по география в VII клас на 15-о училище в град Шадринск, Курганска област.

Оръжието принадлежало на бащата на ученичката. Засега повече подробности не се съобщават.

Пострадалите са със синини и драскотини. Един ученик е ранен в слепоочието и е откаран в болница. Нито един от тях не е в тежко състояние.

Нападението било планирано по-рано от три ученички. Това споделил възпитаник на училището, пише в. "Московский комсомолец". И трите момичета били въоръжени с ножове.

Едната ученичка казала на учителя, че й е лошо. Той я извел навън. В класната стая останали само учениците. Тогава второ момиче заключило вратата отвътре, а въоръжената с пистолет започнала да стреля.

"Може би искаха да повторят историята с "Колъмбайн", предположи ученикът.

Става дума за клането през 1999 г. в училище "Колъмбайн" в американското градче Липтън, щата Колорадо. Тогава двама младежи разстреляха 12 ученици и един учител, след което се самоубиха.

Това е третият инцидент в училище в Русия от началото на годината.

На 15 януари двама тийнейджъри нападнаха с ножове деца в училище в сибирския град Перм. Ранени бяха 15 души. Оказа се, че единият от нападателите се интересувал много от историята на убийството в "Колъмбайн".

На 19 януари пък тийнейджър нахлу в училище край град Улан Уде, рани 7 души с брадва и направи неуспешен опит за самоубийство.