Бедственото положение в Брегово заради обилното снеготопене стана повод за размяна на остри реплики между управляващи и опозиция.

"Видимите резултати ги видяхме миналата седмица - дойдохте с джиповете, прехвърлихте се в автобусите, дадоха ви ботуши, вместо да ги дадат на хората, които запушват пробойните по дигите, и решихте проблеми."

Това заяви депутатът от ГЕРБ Владимир Тошев. Така той коментира изнесеното заседание на ръководството на БСП в града пред дни.

Според Тошев БСП използва темата, за да си прави кризисен пиар.

"Не знам дали ще помогнем на хората от Брегово, като си говорим от тези микрофони. Проблемът е същестуващ, проблема го има и той се решава. Във Видинска област има 37 км диги, 8 язовира, които са непрекъснато поддържани и усъвършенствани", каза още Тошев.

И изтъкна, че в областта работят кризисни щабове. В момента се решавали проблемите по отводняването на подпочвените води. Тошев изтъкна, че има нерегламентирано обработване на блатни земи, които в момента са отводнени.

"Въпросът е кой обработва тези земи? Дали залятата площ е 5000 дка, дали обработваемата засята територия е 2000 дка и дали има някаква роднинска, близка връзка с кмета на община Брегово. Не е вярно, че община Брегово се захранва с питейна вода от залятите кладенци. Много отдавна тези кладенци са дълбок резерв", заяви Тошев.

Той изтъкна, че няма опасност за питейната вода на жителите на Брегово.

Преди това Филип Попов (БСП) заяви, че община Брегово е наказана от кабинета, защто там ГЕРБ никога не са печелили избори.

"Беше отпусната помощ за Враца и Хайредин, но Брегово отново беше пренебрегнато. Може би там според г-н Борисов живеят друга категория хора, по-малко граждани, по-малко европейци. Г-н премиер, не си ли взехте поука от Мизия, не ви ли стресна какво направихте за обезопасяването на съоръженията. Г-н Борисов, Брегово е част от България. Не се отнасяйте към българите там като към лош материал – те са достойни, честни и смели български граждани", заяви Попов.

Според него на кмета все още не е даден документ за качеството на питейната вода.