Величието на "Манчестър Юнайтед" Райън Гигс записа разгромна победа в първия си мач начело на националния отбор на Уелс - 6:0 срещу Китай в Нанинг. Двубоят бе част от 4-странния турнир "Купата на Китай", а другите участници са Уругвай и Чехия. 

Финалът е в понеделник и британците очакват своя съперник.

Райън Гигс, който е най-титулуваният уелски футболист в историята, стана селекционер на 15 януари, след като тимът не успя да се класира на световното в Русия под ръководството на Крис Колман.

Паметен ден днес имаше и Гарет Бейл от "Реал" (Мадрид), реализирал хеттрик и изпреварил Йън Ръш начело на голмайсторската листа в националния тим на "драконите". Нападателят има вече 29 попадения, а легендата на "Ливърпул" остава с 28.

Гостите водеха до почивката с 4:0. Другите попадения реализираха Сам Воукс (две) и Хари Уилсън.

За Гигс успехът е още по-ценен, тъй като бе постигнат срещу Марчело Липи, треньорът на Китай. Двамата имаха паметни сблъсъци преди години, когато Гигс играеше за "Юнайтед", а италианецът предвождаше "Ювентус".

В следващите дни ще се изиграят много приятелски срещи по цял свят, тъй като датите са в календара на ФИФА и елитните шампионати на много страни са в почивка.