Броени дни остават до началото на ежегодните изложения и конференции ЕЕ&ВЕ, Save the Planet и  Smart Cities (27-29март, Зала 5, ИЕЦ, София), организирани от Виа Експо.

Водещи компании от 17 държави предлагат възможности за дистрибуция, а други търсят контакти с представители на фирми от различни области на индустрията, общините, селското стопанство и частни лица, които искат да заменят старо или инвестират в ново оборудване с цел оптимизиране на разходите и намаляване на негативното влияние върху околната среда.

Чрез виртуална платформа посетителите могат да уредят предварително среща с участниците от Австрия, Белгия, България, Германия, Дания, Италия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия, Турция, Финландия, Франция, Холандия, Чехия и Швейцария. За 9-та поредна година ще се реализира Австрийски павилион.  

Запознайте се с основните акценти:

Устойчива енергия – автономно производство и решения за спестяване

Високоефективни пелетни котли и камини, бойлери; цялостни линии за производство на пелети; системи за оползотворяване на геотермална енергия; биогаз инсталации, когенерационни системи; хибридни системи за производство на енергия /вятър – слънце; соларни панели; иновативни сплит климатични системи; инфрачервено отопление и фолио за отопление; система за енергиен мениджмънт; LED осветление; акумулаторни батерии и др. 

Сградна автоматизация за по-висока ефективност и комфорт

Решения за управление и контрол на сградите: включване и изключване на уреди, регулиране на отопление и климатизация, отчитане на консумацията на електроенергия, топлоенергия, вода и газ, осветление, влажност на въздуха; BMS технология, софтуер за BIM моделиране, проектиране и изготвяне на строителна документация и др.

Интелигентни решения за навигация, локализация и транспорт

Локализационни услуги за граждани, общини и бизнеса; решения за мониторинг в обществения и частния транспорт, логистиката, мобилни приложения; електрически превозни средства за градска логистика и селскостопанска дейност; телематика и др.

Дигитални технологии за управление на ресурсите в умния град

M2M, интернет на нещата (IoT), пренос и съхранение на данни, интелигентна инфраструктура, система за разпознаване на лица, хуманоидни роботи от ново поколение; интегрирано управление на събирането на общинските отпадъци; безжичнимрежови системи, приложения, инфраструктура и сигурност и др.

Екологично управление на отпадъците и превръщането им в нови ресурси

Машини и оборудване за третиране на отпадъци; рециклиране на пластмаси, електрически кабели, цветни метали, алуминий, автомобилни гуми и др.; решения за производство на енергия от отпадъци, съдове за събиране на отпадъци, инсинератори, мобилни и стационарни машини за компостиране, термокомпостери, сметосъбираща техника, кантарни системи и др. 

Финансиране по европейски проекти, консултиране и услуги

Три еднодневни конференции ще се проведат в Конгресния център. Съхранение на енергия, Кръгова икономика, Дигитализация на интелигентния град, Разделно събиране на отпадъците – добри практики в Италия и значението на компютъризираните процеси, Примери и ползи от интелигентните IoT решения за общините, Литиево-йонна система за съхранение на енергия и др. ще са сред дискутираните теми.  

Повече информация ТУК.