Подкрепям категорично и безусловно вицепремиера Валери Симеонов в неговата оценка на рекламите за хазарт като "безобразни" и призива му да се забранят.

Подкрепям го също толкова категорично, колкото през лятото, когато успя да ограничи денонощната чалгаджийска свинщина на Слънчака и други подобни "райски места".

Хазартът е проказа, която цивилизованите държави забраняват или ограничават до определени места.

В България първият закон, който прие новоизбраното царско мнозинство и правителство бе законът за освобождаване на хазарта от данъци. В цивилизованите страни от данъци - например ДДС - се освобождават лекарствата, книгите, детските храни. В България видимо нищи, болезнено бедни хора трескаво търкат гнусните купончета с надеждата да изкарат някой лев за хляб. Големи билбордове насърчават подрастващите и всички останали също да го правят с подканата - "С труд не можете да изкарате толкова пари..."

Не е било да си пусна компютъра и да не ми светне първо някой ЕБЕТ... Подкрепям категорично Валери Симеонов - ако той и тези, които застанем зад него успеем поне да ограничим публичните последствия на тази проказа, България ще стане малко по-цивилизована страна - между впрочем, като останалите в Европа... Като Турция, Израел и Русия... Списъкът може да бъде продължен.

----

* Коментарът е от профила на Огнян Минчев във Фейсбук. Заглавието е на редакцията.