Кипърският "Омония" ще заведе дело срещу Ивайло Петев на стойност 576 000 евро, съобщават медиите в страната, позовавайки се на един от адвокатите на клуба - Георгиос Христофидис.

Преди два дни българският треньор бе уволнен заради интервю в наша медия, в което обвини трима футболисти за симулативна игра с цел постигане на определени резултати. Или както е модерно да се казва - "черно тото".

Петев поначало имаше огромни проблеми в последните седмици, като натрупа пет поредни загуби, а клубът се тресе от скандали и финансови проблеми.

Искът срещу бившия треньор на националния ни тим, "Лудогорец" и "Динамо" (Загреб) е за "уронване престижа" на един от най-титулуваните и популярни отбори на Острова на Афродита.

По-рано Петев даде пресконференция, на която вместо него говори адвокат. Панос Пафитис заяви, че клиентът му не е обвинявал тримата португалски футболисти на "Омония" за "черно тото" - думите му били перифразирани.

Той е казал същото и на разпит в полицията. Юристът призова медиите и "Омония" да не се шуми повече и да се намери решение извън съдебната зала - в името на "бяло-зелените", към които Петев пазел уважение и добри чувства.

По всичко изглежда, че в "Омония" не са на това мнение. А Петев е 13-ият българин, ръководил отбора от Никозия. Преди него като треньори са се изявявали Аспарух Никодимов, Кръстьо Чакъров, Йончо Арсов, Васил Спасов-Валяка, Божил Колев...

С екипа на тима пък много голове е вкарал Спас Джевизов.