Германия и Испания направиха 1:1 в един от най-интересните приятелски мачове снощи. Двубоят се игра в Дюселдорф.

Родриго Морено изведе гостите в 6-ата минута, а в 35-ата Томас Мюлер изравни. Двата съперника се надиграваха интересно и предложиха качествен футбол.

В 65-ата минута Матс Хумелс удари греда.

Англия пък се поздрави с успех като гост на Холандия - 1:0 с гол на Джеси Лингард в 59-ата минута. Двубоят в Амстердам бе дебют за Роналд Куман начело на "лалетата".

На неутралния и за двата отбора терен на ст. "Етихад" в Манчестър тимът на Аржентина би Италия с 2:0. Без оставения на скамейката заради контузия Лео Меси "гаучосите" взеха връх към края на срещата с попадения на Евер Банега и Мануел Лансини, съответно в 75-ата и 85-ата минута.

На вратата на "скуадра адзура" отново застана Джанлуиджи Буфон, който се беше отказал от тима след провала в световните квалификации, но промени решението си.

Франция пък се провали зрелищно на "Стад дьо Франс" в Париж срещу Колумбия - 2:3 от 2:0. А "петлите" поведоха набързо чрез Оливие Жиру и Тома Льомер в 11-ата и 26-ата минута.

Луис Муриел върна латиноамериканците в битката още в 28-ата, а след малко повече от час игра Радамел Фалкао изравни. Пет минути преди края гостите получиха дузпа и Фернандо Кинтеро направи обрата пълен.

Кристиано Роналдо потвърди отличната си форма напоследък, като донесе драматична победа на Португалия срещу Египет - 2:1. Звездата на "Ливърпул" Мохамед Салах даде преднина на "фараоните" в 57-ата минута.

Течеше допълнителното време, когато Роналдо показа защо е на терена. Той реализира в 92-ата и 94-ата.

Месеци преди световното пък Бразилия опита от атмосферата на Москва и стадион "Лужники". Един от фаворитите за титлата срази Русия с 3:0 с голове само за 20 минути след почивката.

Жоао Миранда откри в 47-ата, Фелипе Коутиньо удвои в 62-ата, а Паулиньо в 67-ата оформи крайния резултат.

Вечерта бе специална за Станимир Стоилов, който постигна победа в първия си мач начело на националния тим на Казахстан - 3:2 срещу Унгария на терена на маджарите.

Мъри наскоро смени клубния "Астана" с първия отбор на казахстанците. Гостите имаха вихрено начало. Роман Муртазайев вкара в 6-ата минута, а в 10-ата Бактиор Зайнутдинов направи 2:0 в 10-ата.

Адам Салай намали в 21-ата, но в 39-ата Йербекулан Сейдахмет върна аванса на Стоилов и компания. Кристиан Немет бе точен за крайното 2:3 в 68-ата.

В понеделник България и Казахстан ще играят на унгарска земя във вторите контроли и на двата тима. Нашите паднаха снощи с 0:1 от Босна в Разград.