Роджър Федерер вече не е №1 в световната ранглиста на професионалните тенисисти след изненадваща загуба от Танаси Кокинакис във втория кръг на турнира от "Мастърс 1000" в Маями - 6:3, 3:6, 6:7(4).

Така швейцарецът не успя да защити титлата си от миналата година (съответно точките) и утре ще отстъпи върха на Рафаел Надал, който не е играл поради контузии от януари. А Федерер допусна втора порадна загуба след поражението си на финала в Индиън Уелс от Хуан Мартин дел Потро.

Маестрото обяви, че пропуска целия сезон на клей (подобно на миналата година) и ще се завърне на корта не по-рано от юни за битките на трева и "Уимбълдън", на който е шампион.

Кокинакис сътвори обрат, след като загуби първия сет. Следващият му съперник е Фернандо Вердаско. А в един ден в Маями отпадна и №1 при жените Симона Халеп, която отстъпи пред Агниешка Радванска - 6:3, 2:6, 3:6.

Мачът на Григор Димитров от третия кръг срещу Жереми Шарди е този нощ наше време и се очаква да започне след 23 часа. Българинът води в преките двубои между двамата с 3:1.