Стойчо Стоев вече не е старши треньор на ПФК "Лудогорец", обяви официалният сайт на клуба. Представителния отбор поема Георги Дерменджиев, който до момента водеше младежкия тим до 21 години. Стоев и клубът се разделят по взаимно съгласие. С него си тръгва и Явор Вълчинов. Треньорът на вратарите Никола Донев остава на поста си.

"Причината за треньорската смяна е незадоволителното представяне на отбора в последните мачове и необходимостта от презареждане на тима в ключов момент", се казва в съобщението.

Новият старши треньор Георги Дерменджиев е дългогодишен помощник-треньор на "Лудогорец". Той е част от най-големите успехи на клуба - трите титли и пробива в Европа, където "орлите" достигнаха до осминафинал. В екипа на Дерменджиев остават испанските кондиционни треньори Серхио Марти и Хавиер Рамос. Дерменджиев ще изведе отбора за първа тренировка в петък (1 август) в 19:00 часа на клубната база, а преди това ще застане пред медиите.

"Ръководството на ПФК "Лудогорец" благодари на Стойчо Стоев и неговия асистент Явор Вълчинов за работата им в клуба и им желае успехи в треньорската професия", завършва информацията. 

Снощи стана ясно, че Кирил Домусчиев е привикал своите подчинени, за да иска обяснение за неособено добрите резултати до момента (виж тук!) Явно, след като е преспал, босът се е решил на промяната. Любопитно е, че Стойчо Стоев бе назначен на мястото на Ивайло Петев преди година - точно преди мачовете с "Партизан" от третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Тогава тимът тръгна напред. Сега сръбският гранд отново се оказа катализатор на още една смяна.

Георги Дерменджиев минава за тактика в "Лудогорец" - човекът, който стои зад игровата концепция на отбора по времето на Петев, а и на настоящия, въпреки че от началото на сезона се занимаваше с дублиращия състав.