Тази карта е присъда на управлението на Борисов и коалиция, ние не сме Европа, а Евразия (картата показва кои държави са изгонили руски дипломати в знак на солидарност с Великобритания - б.р.).

Отговорността е негова лична - след осем години на управление, днешните ръководители на страната и единадесет години членство в ЕС, и още повече в НАТО, правителството изпитва страх да се солидаризира с европейско решение - което не казва нищо друго, а че има граници за агресията на Русия и Европа ще ѝ даде отпор.

Каква е равносметката от управлението на главния анестезиолог на републиката, чиято основна цел бе да приспи демократичните инстинкти на българина и да върне посредствеността на власт, като приемете всяка глупост и нерешителност за достойнство. Неговият контрол над медиите не е по-малък от този на Путин и Ердоган, вижте как БНТ изрязва критиките от репортажите - по типичен съветски образец.

Тази карта е равносилна на март 1941 година - това е самоопределение на страната на правителството на страната на губещите - тогава Германия и Съветският съюз са тандем. Днес в тази група е само Русия и пак сме от грешната страна.

[[nid:65907]]

Защо? Защото избрахме посредствени и страхливи хора да ни управляват и представляват в парламента, защото предпочетохме да емигрираме навън и навътре, вместо да се борим за Отечеството. Стигнахме дотам, че държавния глава го е страх да изрази съболезнования с вероятно най-голямата трагедия в съвременната история на Русия, защото Кремъл крие за размерите на трагедията. Това не е политика, а чиста човешка форма на солидарност и негодувание. 

Срам ме е от тези, които ме управляват?

Тази карта е резултат на вашия избор, уважаеми сънародници. България като тъмно петно на картата на Европа.

Много е вероятно Вожда да се реши днес да изгони един дипломат, ей така, от кумова срама. Но същността на идиотската му политика на обезличаване на нацията няма да се промени.

Днес обявявам личен траур по загиналите деца и жертви в трагедията в Кемерово, истината за която се крие и там, и тук, обявявам траур и за несъстоялата се демокрация и европеизация на България под управлението на Борисов и управляващата и пригласящата опозиция от БСП и ДПС.

България солидарна с Путин.

*Коментарът е публикуван в профила на Илиян Василев във фейсбук. Заглавието и подзаглавието са на редакцията. Картата е актуална към вчерашния ден, защото броят на държавите, които се включват в инициативата, продължава да расте.

Към момента САЩ гонят 60 дипломати, а страните от ЕС са както следва: Франция (4), Германия (4), Полша (4), Чехия (3), Литва (3), Дания (2), Холандия (2), Италия (2), Испания (2), Естония (1), Хърватия (1), Финландия (1), Унгария (1), Латвия (1), Румъния (1), Швеция (1). Както и: Украйна (13), Канада (4), Албания (2), Австралия (1), Норвегия (1), Македония (1).