УЕФА утвърди промени за турнирите Шампионска лига и Лига Европа от следващия сезон, съобщава официалният сайт на централата.

Отборите ще имат право на четвърта смяна, която ще може да се извършва в елиминационната фаза напролет. Това се отнася в случаите, в които даден мач стигне до продължения.

Припомняме, че на същия принцип четири смени ще има и на световното в Русия.

Друга интересна новост е, че стигналите до финалите в двата турнира, а също така съперниците за Суперкупата, ще могат да впишат сред резервите по 12 футболисти, а не както досега 7. Така в групата за мача ще се вписват по 23-ма състезатели.

УЕФА потвърди и намерението да промени началния час на всички мачове в Шампионската лига. Двубоите вече ще започват в 22:00, а не както досега в 21:45. Някои срещи в груповата фаза може да стартират и в 19:55. Това със сигурност се отнася за местата, където зимата е по-сурова и настъпва по-рано, като например в Русия и Украйна.

Там и сега първият съдийски сигнал прозвучава по-рано. Но в елиминационната фаза всички двубои ще са от 22:00.

Горното се отнася и за Лига Европа. 

Важна промяна за отборите: след груповата фаза участниците в плейофите ще могат да картотекират по трима нови. Сега те нямат това право, записването за  евротурнирите се прави само в началото на сезона.